SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Tuesday, September 26, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » Simona Halep va deveni ambasador al sportului românesc

Simona Halep va deveni ambasador al sportului românesc 

Marian Iliescu (Adevărul)

Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România din toate timpurile, va deveni ambasador al sportului românesc şi va primi paşaport diplomatic, informează Agerpres. Anunţul a fost făcut sâmbătă de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, în cadrul conferinţei internaţionale “Forum: diplomație culturală, media și turism”, la Sibiu.

Am îndeplinit deja procedurile standard pentru pașaportul diplomatic, toate procedurile legate de semnătură electronică, fotografie, amprentă, pentru noul pașaport diplomatic cu date biometrice. Vom organiza un mic eveniment mai special, probabil la Palatul Victoria, pentru a-i înmâna acest pașaport diplomatic. E un omagiu al nostru pentru o performanță extraordinară, care a făcut să se vorbească despre România foarte, foarte mult în această săptămână. Pașaportul diplomatic este deja finalizat, dar vom fixa atunci când este și Simona în țară, între competiții și nu o deranjăm în programul pe care îl are“, a declarat Corlăţeanu.

În acest an, mai multe personalităţi din lumea sportului au primit paşaporte diplomatice din partea MAE. Printre acestea se numără Iolanda Balaş Sotter, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin sau Helmuth Duckadam. Potrivit spuselor lui Corlăţeanu, vor urma şi alte personalităţi româneşti.

Nu sunt suficient de mulți față de cât ar trebui să facem. Eu vreau să dezvolt acest proiect și să punem în valoare patrimoniul cultural românesc“, a spus ministrul Afacerilor Externe.

Simona Halep, numărul trei mondial, a fost desemnată principala favorită a turneului WTA pe iarbă de la ‘s-Hertogenbosch (Olanda), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, care va începe duminică.

FOTO: Marian Iliescu (Adevărul)

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.