SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » BJJ » Stagiul Naţional de Grappling şi MMA

Stagiul Naţional de Grappling şi MMA 

DSC06321

În perioada 3-5 martie 2017, în Bucureşti a avut loc tabăra organizaţiei MatSide, de pregătire în jiu jitsu brazilian şi nogi grappling. Deasemenea, la invitaţia Federaţiei Române de Kempo, liderul MatSide, Professor Bernardo Serrini a coordonat antrenamentele Stagiului Naţional de Grappling şi MMA.

 

Pe durata celor trei zile de pregătire, având două antrenamente pe zi, participanţii au avut şansa să ia cunoştinţă cu un adevărat regal de jiu jitsu modern şi grappling adaptat cerinţelor United World Wrestling, la care FR Kempo este membru asociat. La pupitru s-a aflat cel care conduce echipa MatSide, organizaţie internaţională de profil, Professor Bernardo Serrini vicepreşedintele Federaţiei Italiene de Grappling  şi MMA, centură neagră de bjj şi antrenorul naţionalei de grappling a Italiei, totodată director al Comisiei Naţionale Italiene de Grappling şi Brazilian Jiu-Jitsu şi personalitate a sporturilor de contact din Italia şi a turneelor Federaţiei Internaţionale de Lupte Asociate (FILA), actuala United World Wrestling. Reprezentarea echipei MatSide în România este asigurată de către antrenorul Cătălin Vlad şi cluburile afiliate din oraşele Bucureşti, Cluj-Napoca (două şcoli), Iaşi, Deva şi Turda.

În cadrul taberei de jiu jitsu brazilian s-au abordat concepte moderne de lucru, în ambele secţiuni de antrenament, Gi şi NoGi, s-au lucrat multe exerciţii şi tehnici de bază sau avansate, iar sparring-ul, ca element de cunoaştere şi testare personală a fost la ordinea zilei.

Stagiul Naţional de Grappling şi MMA s-a bucurat de o afluenţă masivă de practicanţi ai sportului de contact, pe parcursul antrenamentelor aflându-se pe saltele de luptă, peste 100 de participanţi.Totul într-o atmosferă de calitate, generată nu numai de entuziasmul celor prezenţi, dar mai ales de gradul înalt de tehnicitate al elementelor predate de Professor Bernardo Serrini.

„Văd cum mediul groundfighting-ului evoluează aici de la an la an, şi consider că România se află pe un drum bun, din acest punct de vedere.Am fost onorat de invitaţia FR Kempo şi de dorinţa de promovare a grappling-ului şi creşterea nivelului de exprimare, având în vedere că România participă în competiţiile UWW de grappling.Cât priveşte jiu jits-ul brazilian, este cert că avem o echipă puternică în România, care se află în continuă expansiune.”, ne-a declarat Professor Bernardo Serrini.

La terminarea taberei de pregătire, echipa MatSide a anunţat, pe lângă promovările instructorilor şi elevilor care au evoluat în pregătire, şi două noi filiale: MMA Transilvania (instructor George Andrei Prian) şi MatSide Turda (instructor Dragoş Corpodean). Prin afilierea brandului binecunoscut de sporturi de contact, MMA Transilvania, la proiectul MatSide Jiu Jitsu, MatSide Romania se află în situaţia de a avea 2 şcoli în oraşul Cluj, o situaţie unică la nivel naţional, având în vedere că sediul echipei coordonatoare se află în Bucureşti.

O altă importantă lovitură de imagine pentru proiectul MatSide Jiu Jitsu, petrecută cu ocazia taberei de pregătire, este afilierea unei puternice echipe din Bulgaria, conduse de tandemul Emil Kazakov-Kristian Popov. Primul, este unul dintre primii luptători şi promotori ai MMA-ului în Bulgaria, iar Kristian Popov, este un luptător de top mondial, cu numeroase turnee prestigioase câştigate.

Vom urmări în continuare, cu atenţie, evoluţia echipei MatSide în România şi a antrenorului Cătălin Vlad, proiectele dezvoltate de această echipă în direcţia promovării unui mediu de calitate în jiu jitsu brazilian, anunţându-se importante şi de bun augur pentru cei interesaţi de fenomen.

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.