SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de echipă » Handbal » “Steaua lui Cristian Gațu”, o carte așteptată

“Steaua lui Cristian Gațu”, o carte așteptată 

gatu

Sala bizantină a Cercului Militar Național a fost o gazdă perfectă pentru oamenii din lumea handbalului, invitați la lansarea unei cărți dedicate lui Cristian Gațu, la trei luni de când a schimbat prefixul din 6 în 7. Autorul, colegul de breaslă Horia Alexandrescu, a intitulat-o sugestiv “Steaua lui Cristian Gațu”.

Manifestarea a debutat cu acordarea unor plachete pentru eroul cărții din partea CSA Steaua și a Societății Scriitorilor Militari Români. Adrian Pandea, directorul Editurii Militare, care a publicat volumul, i-a predat ștafeta lui Cristian Țopescu. Fostul comentator TV, legat într-o perioadă a vieții de clubul militar, a menționat că Steaua lui Gațu, Gruia, Birtalan, Kicsid, Stockl, venit special din Germania, Moldovan în handbal a însemnat ce a fost CCA în fotbal. “Gațu e un excelent povestitor, dar e greu să-l convingi să povestească. A reușit-o Horia Alexandrescu, care merită felicitări pentru reușita acestui demers “. Autorul a mărturisit că a copilărit cu Cristi Gațu, după care a fost ucenicul tatălui său, excelentul jurnalist sportiv Petre Gațu. A scris această carte ca o datorie față de această generație de excepție a handbalului românesc, care a dominat 16 ani semicercul mondial, cucerind patru titluri.

Gațu a preluat microfonul, subliniind de la început că, împreună cu colegii săi au alcătuit o adevărată echipă, dominată de altruism, prietenie și spirit de sacrificiu, calități pe cale de dispariție în sportul românesc de astăzi. “Cu aceste arme secrete am obținut atâtea succese cu echipa națională și cu cea de club. Am convenit cu Horia să dedicăm această carte părinților noștri, care nu mai sunt și jucătorilor cu care am alcătuit o adevărată familie”. În final a ținut să mulțumească pentru răbdare și înțelegere soțiilor tuturor coechipierilor, îndemnându-i pe aceștia să-și aștearnă gândurile pentru generațiile actuale. Nu în ultimul rând a urat succes naționalei feminine care va juca peste câteva zile la Mondialele din Danemarca, prin intermediul vicepreședintelui federației, Narcisa Lecușanu, aflată în sală, împreună cu Cristina Vărzaru, a cărei neselecționare îl surprinde. Urare preluată de Birtalan, Stockl, Nica, Moldovan, Samungi, Goran, Voina și alții.

foto: arhiva personala

 

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.