SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi individuale » Gimnastică » Gimnastică aerobică » Ţară, ţară, avem campioană mondială la gimnastică aerobică

Ţară, ţară, avem campioană mondială la gimnastică aerobică 

aerobica_4

Sportivii români continuă să ne bucure cu evoluţiile bune la diferite discipline. Gimnastica aerobică este în top la începutul verii, datorită performanţei Oanei Corina Constantin.

La jumătatea lunii iunie, oraşul Incheon din Coreea de Sud a găzduit Campionatele Mondiale de Gimnastică Aerobică. Sportiva care ne-a reprezentat, Oana Corina Constantin a cucerit medalia de aur şi este noua campioană mondială de gimnastică aerobică în proba individuală. Gimnasta are 24 de ani şi este legitimată la Clubul Sportiv Farul Constanţa, unde este antrenată de Maria Fumea. Evoluţia Oanei Constantin a contribuit și la medalia de argint adjudecată de echipa României. Românca și-a înscris în palmares cel mai bun rezultat al carierei, medalia mondială de aur, după ce câștigase un argint în proba individuală la Campionatele europene de la București, din 2011, precum și un bronz în concursul de grup.

În proba individuală, medalia de argint a fost obţinută la Incheon de chinezoaica Yu Yugyang, iar cea de bronz de Aurelie Joly (Franţa). În cadrul finalelor, Lucian Săvulescu, Lavinia Panaete, Dacian Barna au ocupat locul 4 la trio, iar în proba de dance, reprezentantele României (Anca Surdu, Mădălina Cioveie, Andreea Bogati, Alexandra Oprea, Andreea Darie, Laura Cristache, Denisa Ganea, Bianca Becze) s-au clasat pe locul 5, în ambele aceste probe aurul revenind ţării gazdă, Coreea de Sud.

Articol publicat în nr. 60 al revistei Sport Revolution

Fotografii: FR Gimnastică

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.