SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Wednesday, October 18, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Box » Vasile Cîtea l-a învins cu 50 de voturi pe Mihai Lauruc, devenind preşedinte al FR de Box

Vasile Cîtea l-a învins cu 50 de voturi pe Mihai Lauruc, devenind preşedinte al FR de Box 

Vasile-Citea-ales-presedinte-la-FR-Box

Reprezentantii a 126 de structuri cu drept de vot din ţară au participat la Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Box, exprimându-şi preferinţele pentru noua conducere. Dintre cei patru candidaţi înscrişi pentru funcţia de preşedinte, doi s-au retras, Mihai Craiu, printr-o informare scrisă, iar Marian Simion, care a menţionat că doreşte să ajute sportul ce l-a consacrat, din postura de antrenor. Au rămas Vasile Cîtea şi Mihai Lauruc. Au mai fost aleşi doi vicepreşedinţi şi 12 membri ai Biroului Federal. La eveniment a participat  în prima parte şi Elisabeta Lipă. ministrul Tineretului şi Sportului.

Aceasta a detaliat rezultatele controalelor efectuate în perioada 2012-2014 la federaţie, în urma cărora datoriile se apropie de 300.000 de euro (1,25 milioane lei, un sfert urmând să revină MTS). După prezentările intenţiilor celor doi candidaţi, s-a trecut la vot. Ce avea să fie zdrobitor, 88-38 în favoarea ieşeanului Cîtea. Noul preşedinte a mulţumit pentru voturile primite, precizând că, împreună cu echipa sa, va trece la eşalonarea lunară a datoriilor către ANAF, cu sprijinul unor parteneri şi sponsori. După deblocarea conturilor, a promis că va aduce bani în federaţie, până la plata tuturor datoriilor. totodată, şi-a exprimat speranţa că, pe lângă Mihai Nistor, se vor mai califica 3-4 boxeri români pentru Rio de Janeiro. Maramureşanul Lauruc, care precizase iniţial că nu are nicio condamnare penală, a declinat la final invitaţia noului preşedinte de a lucra alături de el, punctând că nu vrea să contribuie la înmormântarea boxului românesc.

Duelul celor patru candidaţi pentru cele două posturi de vicepreşedinte s-a încheiat în favoarea lui Silviu Mureşan, directorul CSM Zalău, 94 voturi şi Alec Năstac, 90.

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.