SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Tuesday, September 26, 2017
Sunteti aici: Home » MTS » Ziua Națională a Tineretului, celebrată cu fast în București și Costinești

Ziua Națională a Tineretului, celebrată cu fast în București și Costinești 

MTS

2 Mai este Ziua Naţională a Tineretului, iar anul acesta, Ministerul Tineretului şi Sportului şi mai multe organizaţii studenţeşti vor umple Parcul Tineretului din București de energie, artă, sport şi cultură. Şi litoralul se va umple de efervescenţă: Costineştiul va fi pentru câteva zile staţiunea sportului, artei şi culturii. Evenimentele îşi propun să crească gradul de implicare al tinerilor în viaţa cultural-sportivă atât de Ziua Naţională a Tineretului, cât şi în general în spiritul unei educaţii complete.

Pe 2 Mai 2014, cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului, în Parcul Tineretului, bucureştenii vor putea face sport sau teatru de improvizaţie şi vor fi spectatori la activităţi de pantomimă, teatru, dans modern (break dance sau street dance) sau la animaţii jonglerie foc. Spectacolul va începe la ora 16:30, iar din programul artistic nu va lipsi muzica medievală, pop rock sau cea folclorică.

Anul acesta Ministerul Tineretului şi Sportului şi organizatorii vor ca Ziua Tineretului să fie marcată în cât mai multe regiuni din ţară. Cunoscut fiind apetitul tinerilor pentru litoral, peste 140 de persoane din cadrul Caselor de Cultură ale Studenţilor vor transfoma staţiunea Costineşti în staţiunea sportului, artei şi culturii. Truveri, Moldavia Folk, MusicHall, Teatrul Thespis, Moft, Academic Authentic, Steps sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena din Costineşti. Turiştii care vor fi pe litoral în perioada 1-4 Mai vor avea „intrare liberă” la cultură, artă, acţiuni sportive sau jocuri de plajă.

Organizatorii evenimentelor din Bucureşti sunt Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia pentru Tineret şi Sport a Municipiului Bucureşti şi Casa de Cultura a Studenţilor din Bucureşti, sprijinit de Primăria Sectorului 4, Uniunea Studenţilor din România, Uniunea Naţională a Studenţilor din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Romanian Youth Sports Association, Forumul Tinerilor şi Consiliul Municipal al Elevilor.

În organizarea evenimentelor cultural-artistice de la Costineşti s-au implicat Ministerul Tineretului şi Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Cluj, CCS Craiova, CCS Timişoara, Complexul Cultural Sportiv Tei, CCS Sibiu, CCS Braşov, CCS Piteşti, CCS Ploieşti, CCS Iaşi, CCS Bucureşti.

Ministerul Tineretului şi Sportului invită toţi tinerii, şi nu numai, să participe la toate activităţile organizate în luna mai pentru a stimula şi a susţine demersurile pentru o societate cu o cultură mai bogată, mai vitalizată prin sport şi mai optimistă prin artă.

FOTO: MTS

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.