Colosseum Tournament / Întrecerea gladiatorilor moderni

Determinare, ambiţie, credinţă, muncă! Ȋnsuşiri ale celor care reuşesc, ale oamenilor care cred şi trăiesc pentru a-şi duce la îndeplinire ţelurile, visurile pe care nu ni le poate lua nimeni. Un astfel de om este Gabriel Georgescu, promotorul Colosseum Tournament, un circuit profesionist de kickboxing şi MMA. Am avut onoarea şi bucuria să stăm de vorbă cu Gabriel, să aflăm lucruri inedite din culisele Colosseumului şi să sperăm împreună că este un proiect viabil şi de viitor pentru ţara noastră.

Colosseum Tournament a luat fiinţă ca o promoţie, care vrea să aducă mai mulţi luptători din domeniul artelor marţiale, mai mulţi oameni care au experienţă la amatorism si rezultate foarte bune, sportivi cărora li s-a cântat imnul României şi care au reprezentat România. „Făcând arte marţiale de mulţi ani, cred mai mult în caracterul sportivilor care au trecut printr-un dojo, au stat acolo ani de zile şi au avut îndrumarea unui sensei. Consider că exprimarea în ring poate fi alta şi poate fi o platformă pentru tinerele talente din România de a se lansa. Sunt multe promoţii care promovează doar un anumit tip de sportiv. Pe noi ne intereseaza foarte mult sportivii care sunt tineri şi au ce arăta şi în afara ringului, nu doar în ring”, ne-a confirmat iniţiatorul Colosseum Tournament.

Din păcate, în ultimii ani, interesul românilor pentru sport a scăzut. Ne-am mecanizat, am înlocuit maidanul din faţa blocului cu tableta, evităm orele de educaţie fizică, iar sălile de sport sau stadioanele, nu mai sunt arhipline ca în trecut. Şi totuşi, speranţa există şi credem în ea atâta timp cât vom întâlni sportivi implicaţi, muncitori şi ambiţioşi, oameni curajoşi care îşi dedică viaţa sportului şi aleg marea performanţă. Sau, şi mai important, oameni precum Gabriel Georgescu care organizează turnee şi gale pentru a spijini sportivii şi a oferi spectacol: „Treptat, încercăm să educăm publicul român să vină la astfel de evenimente şi să dezvoltăm nişa iubitorilor sporturilor de contact. Ne dorim să fie din ce în ce mai mulţi cei care şi cunosc fenomenul, pentru că având cunoscători, nu mai poţi face lupte între sportivi de valori diferite. Şi atunci publicul te va obliga să aduci sportivi de valoare atât din România, cât şi din străinătate şi să creezi show. Spectacolul în ring nu înseamnă knockout-ul pe care îl primeşte unul dintre luptători, spectacolul în ring trebuie să fie făcut de forma de adresare sportivă a fiecărui luptător, de atitudinea pe care o are, de fairplay-ul pe care îl are după ce s-a încheiat lupta. Acesta trebuie să fie mesajul, pentru că după ce se încheie o luptă sportivă, într-un cadru legal, oamenii sunt în continuare oameni. Sunt interesante provocările dinaintea competiţiei, dar cred că noi uşor, uşor, trecem de această fază şi vorbim deja de onoare pentru că facem arte marţiale. Luptătorii noştri, marea majoritate sunt din arte marţiale, mai sunt luptători care vin din box, dar şi acolo există o conduită.”

„Un fulg de nea nu cade niciodată într-un loc greşit”

Pe 23 februarie 2018 va avea loc la Galaţi Gala Colosseum Tournament – Battle of Danubius. La acest eveniment de anvergură vor intra în ring luptători de valoare din România, dar şi din străinătate. O prezenţă foarte importantă va fi aceea a Cristianei “Mongol” Stancu, “un erou şi un simbol al sportului românesc feminin”, aşa cum este prezentată campioana mondială la kick-boxing şi deţinătoare a unor performanţe internaţionale în alte opt arte marţiale. Un model de înţelepciune şi modestie, un personaj curajos şi fermecător cum rar întâlneşti, Cristiana este o sportivă apreciată, care va intra în ring susţinută de mii de români. Un om puternic cu destin de învingătoare,pentru că “mongol” înseamnă “neînvins”.

L-am rugat pe Gabriel Georgescu să ne povestească cum a început colaborarea cu Cristiana şi de ce au ales-o în cadrul turneului: „Anul acesta începem un proiect împreună cu Cristiana “Mongol” Stancu, care este un om, un luptător atipic din lume, nu doar din România. Este un luptător care excelează pe mai multe domenii, încât nici nu poţi să o cataloghezi în care este mai bună – este un public speaker excepţional, este un pictor excepţional şi este un artist marţial excepţional. Având un asemenea fenomen, nu poate decât să îţi pară rău că s-a născut în România… Cristiana este un diamant în noroi. Şi nu spun că România este în noroi, dar atunci când ai un obiect de valoare şi nu ai unde să îl expui, obiectul îşi pierde valoarea. Noi încercăm să arătăm lumii întregi adevărata ei valoare şi cred că vom reuşi pentru că ea are o valoare foarte mare. Cristiana este un proiect care va fi de succes în România şi în străinătate, iar dincolo de valoarea ei sportivă, valoarea ei umană este unul dintre cele mai importante lucruri pentru noi si asta m-a determinat să colaborăm cu ea. Nu este singurul nostru proiect, avem sportivi tineri care vin din spate, dar ea este un proiect de top al promoţiei noastre şi aici chiar sunt sigur că vom reuşi. Până la urmă, totul este aranjat de Dumnezeu şi conform unui proverb indian, “Un fulg de nea nu cade niciodată într-un loc greşit”. Sunt convins că Dumnezeu are planul Lui şi cu noi şi cu Cristiana. Vă invităm pe toţi să o vedeţi luptând pe 23 februarie la Battle of Danubius, va fi o luptă spectaculoasă, va lupta cu Katerina Abdalla, campioana Greciei. Noi avem încredere în Cristiana, în talentul şi motivaţia ei şi ştim că va oferi spectacol gălăţenilor. Primim foarte multe mesaje în online vizavi de lupta ei şi de faptul că o avem în promoţie, este incredibilă cererea de bilete pentru gala de la Galaţi, trăim nişte momente frumoase şi sperăm să fie aşa în continuare.”

Sportivi de renume la Colosseum Tournament

Colosseum Tournament se bazează pe sportivi de renume, lucrează cu sportive cunoscuţi, consacraţi în România, precum şi cu sportivi care urmează să fie cunoscuţi şi consacraţi. „Revenind la Cristiana Stancu, cu ea am încheiat la sfârşitul anului trecut un parteneriat pentru 2018, care implică apariţia în Galele Colosseum Tournament, indiferent dacă va lupta sau nu, pentru că programul ei competiţional presupune şi gale internaţionale. Pentru noi este important ca ea să lupte în gale, care să aducă în primul rând României o notorietate în ceea ce priveşte sporturile de contact. Cristiana poate fi uşor un ambasador al sporturilor de contact din România, şi pe lângă ea vin şi alţi sportivi consacraţi din alte promoţii, cum sunt fraţii Stoica, Ionuţ “Pitbull” Atodiresei, Amansio Paraschiv, Cristi Milea, fraţii Hurduc. De asemenea, Sebastian Cozmâncă împreună cu Cătălin Moroşanu reprezintă în prezent Scorpions. Lucrăm cu absolut toţi sportivii mari din România, ne dorim să facem spectacol, să facem totul cât mai interesant”, ne-a explicat promotorul Colosseum Tournament.

Se spune că omul cât trăieşte învaţă, tocmai de aceea este bine să încerci să preiei lucrurile bune de la ceilalţi, lucrurile care fac diferenţa şi te ajută în activităţile tale. Gabi Georgescu ne-a confirmat că învaţă din ceea ce fac alte promoţii, sunt atenţi, iar diferenţa dintre galele organizate de ei şi alte promoţii, este făcută în primul rând de sportivii pe care ei încearcă să îi promoveze mai mult: „Publicul pe care noi încercăm să îl atragem este public cunoscător care are pretenţii de la noi. Showul pe care încercăm să îl creăm în timpul evenimentului este unul comparabil cu ce se întâmpla în Japonia înainte sau ce se întâmplă în America acum. Ȋncercăm să arătăm în cât mai multe ţări din lume evenimentul, să îl prezentăm acolo, să îl transmitem live sau în reluare şi asta va aduce în primul rând sportivilor care luptă la Colosseum, noi oportunităţi şi noi contracte cu alte promoţii. Nouă ne va aduce treptat notorietatea necesară să avem cât mai mulţi susţinători pentru evenimentele noastre. Din păcate, în România suferim pe orice sport, nu mai are nici fotbalul acelaşi rating cum avea înainte. Dacă pe unii îi sperie, pe noi nu ne sperie. Atunci când pleci de jos, cu siguranţă vei avea o pantă ascendentă, noi avem o urcare rapidă, poate mai rapidă decât ne-am fi aşteptat, dar suntem în ascensiune şi asta mă bucură”, a adăugat Georgescu.

Tot el ne-a împărtăşit că ţine legătura cu foarte mulţi promotori din lume, sunt în parteneriate de genul gentlemen’s agreement şi au relaţii solide în Italia, în Moldova, iar China şi continentul african sunt pe lista parteneriatelor dorite. Gabi a conchis: „Mă interesează ca sportivii care luptă la noi să fie conştienţi că au o şansă în plus să lupte în promoţii mult mai mari decât Colosseum Tournament. Avem o promoţie tânără şi la început acum, trebuie să fim cu picioarele pe pământ şi să dezvoltăm. Anul acesta avem obiectiv să facem o gală la nivel mondial, în afara ţării, chiar în afara continentului, dar aş vrea mai întâi să avem un răspuns ferm de la colaboratori, după care o voi anunţa la nivel naţional. Ȋn acel moment am pune şi noi România pe hartă, sunt alţii care au pus-o, au deschis nişte drumuri, au închis alte drumuri, dar sperăm ca noi să deschidem un drum şi să îl ţinem deschis şi pentru alţii. Nimic fără Dumnezeu!”

0%

Summary

Știri similare

Leave a Reply