În perioada 18-22 martie s-a desfășurat, la București, Campionatul Național de haltere pentru juniori II (16-17 ani), competiție la care CS Rapid a avut 11 reprezentanți, dintre care cinci fete și șase băieți, sportivi ale căror rezultate obținute la această competiție fac cinste clubului alb-vișiniu.
Campionatul Național de haltere rezervat juniorilor II a fost pentru sportivii rapidiști un bun prilej de a-și demonstra calitățile și aspirațiile pentru a face pasul cât de curând spre lotul de seniori. Cele trei medalii obținute de halterofilii rapidiști demonstrează încă o dată că munca depusă de antrenorul coordonator al secției, Pavel Rugea, alături de secunzi, este mai mult decât eficientă.
Manea Robert, cu o medalie de aur, Grigoriu Maria, cu un argint și Popescu Alexandru, cu o medalie de bronz sunt cei trei sportivi care au urcat pe podium la această competiție. Cu toate acestea, antrenor Pavel Rugea nu este mulțumit și ar fi dorit de la elevii săi mai multe medalii.
“La acest campionat, după părerea mea, am ieșit prost, am câștigat doar trei medalii, dar mă așteptam cel puțin la trei locuri 1. Maria Grigoriu, care a luat argint, ne-a dezamăgit puțin, pentru că noi ne așteptam să ia aur. Nimeni nu credea că o va putea învinge, dar, din păcate, sportivii noștrii mai și pierd”, a explicat Rugea.
Tot mai mulți halterofili se retrag din activitate
În ciuda faptului că există câțiva halterofili consecvenți, care muncesc din greu la antrenamente pentru a atinge cel mai înalt nivel al performanței, alții sunt nu se ostenesc prea tare și, după câteva săptămâni de efort, se retrag, spre regretul lui Rugea. “Cei mai mulți dintre ei au tot ce le trebuie acasă, dau de bani și încep ușor, ușor să se lase de acest sport, vin o săptămână sau două la sală, după care pleacă, iar asta afectează rezultate. Cu părere de rău o spun, dacă un sportiv nu este ținut în frâu, nu poți să faci performanță cu el. Președinta clubului, Vali Caciureac, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a ne ajuta cu echipamente, cantonamente, premii, însă este păcat că ministerul nu face nimic pentru acești sportivi”, a comentat Rugea.
Dacă pe plan național, rezultatele rapidiștilor nu i-au mulțumit pe deplin pe antrenori, pe plan internațional altfel s-a prezentat situația. “Am avut un an foarte bun la competițiile internaționale, unde am luat zece medalii în 2013. Florin Croitoru a devenit triplu campion european de juniori și campion european de seniori. Am avut, de asemenea, o fată care a luat medalia de bronz la Europene.”
Rugea își dorește ca elevii săi să depășească în 2014 rezultatele din 2013, mai ales că, pe lângă Croitoru, în joc va intra și Robert Manea, un alt halterofil de perspectivă al clubului din Grant. “Anul acesta vrem să ne calificăm la competițiile internaționale cu cel puțin doi sau trei sportivi, de la care sper la câștigarea titlului european. Aici mă refer în primul rând la Manea Robert și Croitoru Florin. Ei au mari șanse de calificare și la Jocurile Olimpice de la Rio. Sunt tineri, au viitorul în față și pot concura la următoarele două ediții ale Jocurilor Olimpice. Îmi doresc să fie serioși și de acum înainte. Ei sunt mândria clubului Rapid.”
Pe lângă Croitoru și Manea, Rapidul mai are în secție și alți halterofili de viitor, printre care Ioniță Paul și Isla Ștefan.
După acest Campionat Național destinat juniorilor II, halterofilii rapidiști se pregătesc de Campionatul European pentru seniori, care va avea loc la Tel-Aviv, în perioada 5-12 aprilie. La această competiție, clubul Rapid va fi reprezentat Florin Croitoru. După Europeanul de seniori este programat Campionat European pentru juniori, la Ciehanow (Polonia), între 28 aprilie și 3, unde Rapidul ar putea participa cu toți halterofilii care se încadrează în vârsta junioratului.
Material redactat de Alexandra Carpen și Andrei Militaru, publicat în numărul 47 al revistei Sport Revolution.
FOTO: Alexandra Carpen
Leave a Reply