Sala Polivalentă din Bucureşti a găzduit pe 2 martie Campionatul Naţional de karate SKDUN, competiţie la care au participat peste 700 de sportivi din 35 de cluburi. Concursul a fost supervizat de Shihan Aurel Pătru, 7 Dan karate şi de Secretarul General al Federaţiei Mondiale de Karate SKDUN, Shihan Juhasz Ferenc, 7 Dan karate (Ungaria). Întrecerile au avut loc pe şase tatami şi s-a desfăşurat pentru toate grupele de vârstă (copii, minicadeţi, cadeţi, juniori, tineret, seniori şi veterani) atât la kata, cât şi la kumite individual. Brigada tehnică de arbitraj a fost formată din peste 50 de arbitri, inclusiv arbitrii din străinătate.
Shihan Aurel Pătru, preşedintele departamentului SKDUN şi antrenor al lotului naţional de karate SKDUN, a vorbit despre importanţa acestei competiţii: ”Campionatul Naţional a fost un bun prilej de verificare a sportivilor din lotul naţional în vederea participării la Campionatele Europene care vor avea loc între 6 şi 7 aprilie în Eger, Ungaria. Pot spune că sunt mulţumit de forma fizică aratată de componenţii lotului naţional şi trag speranţă că în aprile vor fi la forma maximă. Sportivii din lot mai au posibilitatea unei verificări şi la Cupa Shoto JKA, care va fi organizată de Sensei Dragoş Chiru la Braşov în data de 16 Martie”, a spus Aurel Pătru.
În probele cadeţilor, juniorilor, tineretului şi seniorilor, adica cele omologate de către Ministerul Sportului, clasamentul pe medalii a fost următorul:
Locul 1 – CS Dinamo Bucureşti – 11 medalii de aur.
Locul 2 – Dojo Casa Panciu şi CS Aiko Bucureşti – ambele cu 9 medalii de aur.
Locul 3 – Ştiinţa Bacău – 7 medalii de aur.
Locul 4 – Unirea Focşani şi Aiko Câmpina – ambele cu 6 medalii de aur
Locul 5 – Akira Bucureşti – 4 medalii de aur
Locul 6 – Fudokan Timişoara, Progresul Cernica şi Dinamic Constanţa – fiecare cu 3 medalii de aur
Locul 7 – CSO Voluntari, CS Teleorman, CS Dan Boteazatu, CS Conpet Petrolul – fiecare cu câte 2 medalii de aur
În probele destinate copiilor şi minicadeţilor, clasamentul a fost următorul:
Locul 1 – Akira Bucureşti – 15 medalii de aur
Locul 2 – Dojo Casa Panciu – 9 medalii de aur
Locul 3 – Aiko Bucureşti, Unirea Focşani şi CS Dan Boteaztu Bacău – fiecare cu câte 5 medalii de aur
Locul 4 – Dinamic Bucureşti, Aiko Câmpina, Progresul Cernica şi BFKS Carei – fiecare cu câte 4 medalii de aur
Locul 5 – CSM Focşani 2007 şi Aiko Urziceni – ambele cu 3 medalii de aur
Locul 6 – CSM Onesti, Kanazawa Alexandria, Kazumi Panciu, CSS Medgidia, Dinamic Constanţa, Kumite Dojo Bucureşti, CSO Voluntari şi Conpet Petrolul Ploieşti – fiecare cu câte 2 medalii de aur.