Asaltul Lupilor
Nu demult, chiar în primăvara acestui an, o haită de lupi a vizitat Bucureștiul….
Fiarelor le-a plăcut atât de mult, încât intenționează să revină și să își facă un obicei din a marca fiecare vizită printr-o competiție și o petrecere.
Ca să înțelegem ce se întâmplă, am stat de vorbă cu conducătorul fiarelor, cu șeful haitei.
În finalul acestei povești veți afla cine este.
Deocamdată, iată ce am aflat noi din discuția cu “lupul alpha.”
Originea conceptului Asaltul Lupilor.
De la plăcerea de a alerga până la parcugerea celor mai dificile curse cu obstacole este doar un singur pas.
Pentru o lungă perioadă de timp, lungimea traseului de alergat stabilea numele competiției în cauză. Marathon, semimarathon, cursa de 5 sau 10 kilometri sunt doar câteva dintre evenimentele ce au ca singur scop trecerea cât mai rapidă a liniei de finish dupăparcurgerea unei anumite distanțe.
Însă, în ultimul timp, evenimentele sportive de tipul curselor cu obstacole au evoluat spectaculos, ajungându-se în prezent la o nouă categorie – ,,adventure race”, ce pot fi considerate un fel de evenimente sau manifestări para-sportive.
Dincolo de ocean, pe continentul american, aceste curse sunt catalogate drept ,,evenimente sportive non-tradiționale”. În anul 2014, în SUA, s-a efectuat un studiu referitor la evoluția acestora pentru perioada 2009 – 2013.
Dacă acum cinci ani, la astfel de evenimente sportive participau numai câteva sute de persoane, în anul 2013, numărul ”adepților” a crescut la 4 milioane!!
Prin comparație, în același an, la competițiile de tip marathon sau semimarathon, au participat 2,5 milioane de alergători.
Asaltul Lupilor este singura cursa de genul ,,adventure race” cu obstacole inspirate din antrenamentul militarilor profesioniști, create de organizatorul evenimentului, el însuși cu o vastă experiență militară.
În prezent ,,Asaltul Lupilor” nu este francizat, însă colectivul care a realizat experimental din primăvară, de la București deține denumirea ca marcă înregistrată, așa că, după ce evenimentul va crește, se are în vedere și francizarea sa.
Echipa Asaltul Lupilor și experiența organizării primei ediții – în 2015
Asaltul Lupilor este organizat de către Asociația RunCorp.
Obstacolele sunt inspirate din antrenamentul militarilor profesioniști. Ca și în cazul celebrei curse Spartan Race, create de către Joe de Sena, o persoană cu un puternic background militar, și în cazul nostru, fondatorul evenimentului (am promis că vom dezvălui la final numele său) este un veteran care a participat la foarte multe misiuni militare în afara țării.
Acțiunea – participanți și spectatori.
Prezentare generală
ASALTUL LUPILOR este primul eveniment de tip ,,adventure race” care s-a desfășurat, efectiv, în București.
Competiția a avut loc sâmbătă, 18 aprilie, în poligonul de instrucție al Batalionului 2 Infanterie ,,Călugareni”, din cadrul Brigăzii 1 Mecanizate ”ARGEDAVA”.
Întregul eveniment a fost prezentat de către vedeta de televiziune Gianina Corondan.
Publicul: au fost prezente 1275 persoane – 675 de concurenți, respectiv 600 de însoțitori.
Expunere media: așa cum era de așteptat, evenimentul a fost reflectat în media și în zona rețelelor de socializare.
Astfel, lupii au ajuns să fie văzuți de spectatorii care nu au putut ajunge la locul faptei în
transmisiune directă la Radio Romania, în cadrul emisiunii “Ora Armatei”, într-o apariție în emisiunea TV “Pro Patria”, la postul național de televiziune publică, pe canalul TVR1, pe siteul Adevărul online – tot în transmisie în direct în cadrul emisiunii “Dependenți de adrenalină” urmată de transmisiune înregistrată difuzată în perioada post eveniment.
Pre şi post eveniment au apărut editoriale (și advertoriale) în revistele Sport Revolution si Alerg.
Cu ocazia competiției, rețeaua de socializare Facebook a înregistrat 3620 like-uri, cu un rate de – 4.8 / 5 – din 57 de comentarii, iar traficul pe siteul propriu – www.AsaltulLupilor.ro – s-a situat la aproximativ 650 vizitatori / zi în perioada pre eveniment şi în perioada înscrierilor, în creștere față de 150 vizitatori unici/zi, în perioada anterioară.
În blogosferă au fost dedicate editoriale pe peginile – divainbocanci.ro, FlorinSimion.ro, Sportsplanner.ro, Alerg.ro etc.
Predicții pentru perioada următoare
Din primăvară până acum s-a creat un program de antrenament video, cu antrenorul personal Tiberiu Vintiloiu – program ce poate fi accesat la pagina: https://www.facebook.com/AsaltulLupilor/videos (Summer Training Program).
Conform dorinței organizatorilor, ediția a doua va avea loc de Ziua Armatei Române, 25 octombrie, în incinta Aerodromului Strejnic, la Ploiești.
Se mizează pe o prezență de minimum 3000 de persoane – concurenți și spectatori.
După succesul primei acestei ediții, până în prezent s-au alăturat inițiativei RunCorp pentru permanentizarea și dezvoltarea conceptului și evenimentului Asaltul Lupilor o serie de companii, instituții și alte entități, printre care – Școala Superioară de Aviație Civilă, PUMA Romania, Algernon, Club Mouving, Kiss FM.
Evenimentul din octombrie se dorește a fi structurat pe trei planuri:
1) curse sportive și festivități de premiere, după cum urmează:
- a) Cursa competitivă
– participare doar individual
– se premiază locurile 1, 2 și 3 bărbați / femei
– premii: trofeu oficial (o lucrare de arta hand made), ore de zbor deasupra Văii Prahovei, pentru două persoane, produse energizate;
- b) Cursa populară
– necompetitivă
– participare individual sau în echipă de minim 4 persoane (ca la ediția 1)
– premiile se acordă prin tragere la sorți și consistă în: trofeu oficial (o lucrare de arta hand made) pentru echipa cu cel mai mare numar de membri, survolare aerodrom cu aeronava Cessna 172, materiale sportive în valoare de 3000 de lei, oferite de PUMA România.
Indiferent de cursa aleasă, toți participanții vor primi medalia de participare.
2) demonstrative & show-uri aviatice: prezentare de aeronave
3) festival artistic și petrecere: servirea mesei în regim campestru și cazon, activități distractive: tir cu arcul, tir airsoft, etc.
Gânduri de final
Lupii își doresc să își facă noi prieteni, să atragă noi sponsori (poate chiar firme ce ar dori să beneficieze de programe de team-building și/sau de instruire a resurselor umane gestionate de o echipă de veterani, cu experiență, printre altele, în misiuni militare de nivel internațional) și, bineînțeles, să se simtă bine antrenându-se împreună și organizând petreceri.
Urmează să ne revedem
Așa cum am spus că ne dorim, ne vedem pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, lângă Ploiești, pe Aerodromul Strejnic, pentru o cursă cu obstacole și alte surprize.
Și, ca să ne ținem de cuvânt, iată și secretul promis: mulțumim pentru informații și pentru bunăvoința de a discuta cu noi domnului Christian Nistor, promotorul conceptului Asaltul Lupilor, un veteran pasionat de sport și aventură, un comandant ce va conduce haita către noi competiții și noi petreceri reușite în viitor!
În cazul în care doriți să vă alăturați proiectului: www.asaltullupilor.ro
Mulțumiri: dlui. Christian Nistor, promotor Asaltul Lupilor
foto: Asaltul Lupilor & Christian Nistor