Standardele de organizare ale unei competiţii de sporturi de contact au fost ridicate la un alt nivel weekend-ul acesta în Bucureşti, de către antrenorul Cătălin Vlad şi echipa sa, Combat Wrestling Romania. Fără a avea vreun sprijin de la stat, la fel ca alte federaţii înscrise la banul public, acesta a demonstrat că se poate dacă vrei şi te pricepi să faci ceva pentru sport şi nu doar să faci avere din sport. Medalii turnate, certificate de performanță și de excelență, plachete pentru antrenori și oamenii care au susținut, materiale publicitare de înaltă calitate, live-stream, o sală superbă cu saltele olimpice, Liceul Mircea Eliade fiind o gazdă de mare efect. Formatul japonez al Combat Wrestling a permis accesul la astfel de competiții doar câștigătorilor de trialuri în țara de origine, sau echipelor cu performanțe importante, iar înscrierea s-a făcut doar pe site-ul Federației Internaționale. Din acest motiv a fost o competiție densă, destul de dificil de organizat, cu multe lupte de calitate. În altă ordine de idei, nu e ușor să îți vină cineva de peste Ocean sau din Asia, la tine acasă. Și nu vine oricând. Totul s-a văzut foarte bine, deși nu a existat un aparat superspecializat pentru organizare, iar echipa nu se ocupă de organizarea competițiilor de multă vreme. Această echipă condusă de Cătălin Vlad, antrenorul şi reprezentantul Combat Wrestling în Romania, a arătat ce se poate face anul trecut cu organizarea Europenelor, şi a confirmat așteptările cu Mondialul. În cadrul mandatului său de reprezentare, România a fost pe rând, vicecampioană europeană 2016, campioană europeană 2018, şi acum a ocupat locul 3 la Mondialele 2019 desfăşurate la noi în ţară. Nu e puțin lucru să faci țara cunoscută în lume prin resursele tale și cu ajutorul unor oameni de excepție, fără a avea ani de organizare competiții în spate.
În competitie, România a reusit un loc 3 și medalie de bronz la Mondialele de Combat Wrestling Bucuresti 2019, alături de Bulgaria. 27 de medalii au fost câștigate de sportivii noștri: 1 aur, 1 argint, 5 bronz la categoriile de adulți și 1 bronz la Open Adulți, 1 aur, 2 argint, 2 bronz la categorii și Openul la Veterani (1 aur), plus 4 aur, 4 argint și 6 bronz la Juvenili. Locurile 1 şi 2 au fost ocupate în ordine de SUA şi Italia, premii speciale primind echipele Ungariei şi Canadei. Într-o competiţie acerbă, cu 11 ţări participante şi luptători extrem de experimentaţi, românii au arătat lumii o organizare perfectă, spirit de luptă pe salteaua de concurs, sportivitate şi fair-play.Dacă anul trecut am ieşit campioni europeni, anul acesta am reuşit doar un loc 3 mondial, dar onorant pentru nivelul competiţiei.Am remarcat participarea la competitie a binecunoscutului campion şi antrenor Catalin Zmarandescu, antrenorului Elvis Zinculescu, elevilor antrenorului de lupte Miron Cătălin, oamenilor din echipele de sport bjj MatSide Romania şi Brazilian Power Team Romania.
Sport Revolution a fost partener mass-media al evenimentului, unul de altfel foarte reuşit.Directorul publicaţiei, Octavian Budică alături de soţia sa, campioana mondială Cristiana Mongol Stancu, au ţinut să fie prezenţi, onorând o astfel de competiţie prin susţinerea arătată.
Felicitări tuturor celor care au făcut posibilă o astfel de competiţie, sportivilor, antrenorilor, suporterilor şi prietenilor, partenerilor sportivi Mako Ryu și LPS Mircea Eliade, şi sponsorilor Elta 90 Medical Research, Marco Amanet Auto, Knockout Store, Gps Srl.
N.red. Despre Combat Wrestling am mai scris în Sport Revolution.Caracterizat ca fiind sambo fără jacheta de concurs şi cu strangulări, sau ca stilul suprem de grappling, sistemul de luptă este tot mai popular, şi prinde tot mai bine printre luptătorii noştri de top.
Leave a Reply