SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Tuesday, September 26, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » Ana Pascu: “I-am predat ştafeta lui Mihai Covaliu”

Ana Pascu: “I-am predat ştafeta lui Mihai Covaliu” 

ana pascu si mihai covaliu

Adunarea Generală de alegeri a Federației Române de Scrimă a debutat sub semnul surprizei oferite de Ana Pascu, aflată de 31 de ani în structurile acestui for, pe care l-a condus din 1990. Luând cuvântul, a anunțat că renunță să mai candideze la funcția de președinte, lăsându-i cale liberă lui Mihai Covaliu, antrenorul lotului de sabie, campion olimpic la Sydney, multiplu medaliat la Mondiale și Europene, ca sportiv și tehnician. “Pe Mihai l-am considerat ca pe băiatul meu. Nu știu dacă altcineva ar fi făcut aceste performanțe ca sportiv și tehnician. E un băiat care a făcut întotdeauna ce trebuia, cu multă voință, dăruire, muncă extraordinară, cot la cot cu elevii lui. Cu un asemenea om nu poți lupta. Sunt fericită că i-am predat ștafeta și am convingerea că va reuși și în funcția de președinte. Cred că am demonstrat ce era de demonstrat, iar de acum înainte, îl voi ajuta, dacă va avea nevoie de sfaturi, urmând să fiu alături de scrimă și din postura de vicepreședinte al federației internaționale, unde voi mai activa patru ani”. Reprezentanții celor 43 de structuri cu drept de vot din teritoriu l-au votat în unanimitate pe Mihai Covaliu. Care avea să declare după aceea:”E o funcție de mare responsabilitate, care mă va obLiga să muncesc mai bine, conștient fiind că tot ce am realizat ca sportiv și antrenor îmi va fi de folos. Desigur, cu ajutorul venit din partea tuturor, în principal al doamnei Pascu, care va rămâne lângă noi. Mulțumesc celor care m-au ales, familiei mele pentru înțelegere și sprijin și bunului Dumnezeu pentru sănătate și ajutor. Voi încerca să fac ce trebuie, împreună cu echipa mea, pentru binele scrimei românești. Trebuie să rămânem acolo unde suntem, la marile competiții care ne așteaptă”.
În Comitetul Executiv au mai fost aleși George Boroi, comandantul clubului Steaua, Alexandru Chiculiță, antrenorul lotului feminin de sabie, Mircea Alecu, antrenor la Universitatea Craiova, foștii scrimeri Mihai Dincă și Ioana Popescu. George Boroi și Mihai Dincă vor fi vicepreședinți, iar Marius Florea, instructor la clubul Steaua, secretar general.

Articole relevante

One Response to Ana Pascu: “I-am predat ştafeta lui Mihai Covaliu”

  1. dan

    Respect doamna Pascu ! Succes domnule Presedinte COVALIU ! Scrima merge inainte triumfator ! Felicitari celor care l-au votat pe campionul olimpic ! Rusine celor care au votat la atletism si lupte!

     

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.