O nouă ediție a Superligii de Rugby a luat startul la finalul lunii martie. Una dintre candidatele la pozițiile fruntașe în acest sezon este CSM București. Formația din Capitală a numit la începutul anului un nou antrenor, Paul Anthony Healy. Pe lângă aducerea australianului la cârma echipei, CSM-ul beneficiază de revenirea unor foști jucători la echipă, dar și de transferul unor străini, care au întărit lotul. Cu toate aceste noutăți la echipă, gruparea din Capitală vizează un loc în primele patru la finele sezonului.
După ce în 2013 a ratat prezența în play-off, CSM București atacă noul sezon al Superligii de Rugby cu speranțe mari. Aceasta deoarece clubul bucureștean nu a stat degeaba în pauza de iarnă. Prima mutare importantă a fost aducerea unui nou tehnician, Paul Anthony Healy. Fost antrenor al echipei naționale a Uruguayului, cu care a participat la Campionatul Mondial din 1987, australianul are ca obiectiv în primul sezon calificarea în play-off.
”Pentru noi e o provocare să îl aducem din Australia să antreneze o echipă din Superligă. El a adus un echilibru la club, fiind un tip destul de calm. Sper să fie alegerea perfectă pentru echipa noastră. În acest an vrem intrarea în primele patru locuri, să jucăm o finală. La anul vrem cel puțin locul 2, iar apoi să ieșim campioni naționali. Contractul lui e condiționat de obiective”, a declarat Alexandru Perpelea, conducătorul secției de rugby.
Pe lângă aducerea unui nou tehnician, CSM București și-a întărit lotul, transferând peste 21 de jucători noi. Unii dintre aceștia au mai evoluat în trecut la gruparea din Capitală, ei revenind la CSM pentru a ajuta echipa să se califice în play-off. De asemenea, clubul bucureștean a adus și câțiva jucători străini, dintre care îi amintim pe Lasarusa Tabu, William Tooala, Nathan Paila, Jack Cobden și Johnny Sola.
Înainte de startul noului sezon, CSM București și-a prezentat lotul cu ocazia un amical de lux în compania echipei campioane, RC Timișoara. Disputat pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală, meciul a fost de înaltă factură și, deși CSM-ul a pierdut cu 33-17, oficilii clubului s-au declarat mulțumiți de felul în care s-a comportat echipa.
”Prima repriză ne-a dat multă speranță. În primul act, care a contat foarte mult, scorul a fost 12-10 pentru Timișoara, ei plecând cu cei 15 de bază. Noi am fost aproape cu cei 15, lipsind jucătorii plecați la lot. Cei de la Timișoara ne-au pus probleme cu aproape 12 străini în formație, în timp ce noi am avut neșansa să jucăm doar cu 2 străini în echipă pentru că ceilalți au avut mici accidentări. A fost un meci foarte bun, care ne dă foarte multă încredere”, a comentat Alexandru Perpelea prestația CSM-ului.
Un alt semn bun pentru gruparea din Capitală este implicarea activă a președintelui clubului, Constatin Căliman. Conform spuselor lui Alexandru Perpelea, directorul CSM-ului este alături de echipă, jucând un rol important în creșterea valorică din acest an.
”Încrederea mare ne-a dat-o noul director. Domnul Căliman este un fan al rugby-ului. A cochetat cu acest sport. El și-a îndreptat cu toată dragostea ochii spre echipa asta. Dacă noi o să avem stabilitate financiară, o să avem un cuvânt greu de spus în acest campionat”, a declarat Alexandru Perpelea.
În ciuda numărului mare de veniri din acest an, Alexandru Perpelea este convins că jucătorii nu vor avea probleme de adaptare și vor reuși să îndeplinească obiectivele propuse.
”Noi am avut o conferință de presă înainte de meciul cu Timișoara, în care am spus că nu avem motive să ne plângem. Echipa are aproape două luni de când se antrenează împreună. Am avut și un stagiu la Snagov de două săptămâni. Nu avem motive să spunem că ne trebuie timp pentru a închega relațiile de joc. Cred că avem un lot foarte echilibrat, cu jucători care au trecut sau care cochetează cu echipa națională. Sincer, dacă nu jucăm o finală, e un mare necaz. Toate investițiile acestea ar fi în zadar”, a încheiat Alexandru Perpelea.
FOTO: CSM București
Material preluat din numărul 47 al revistei Sport Revolution.
Leave a Reply