Într-o perioadă în care noțiunea de student-sportiv nu mai are semnificația pe care o avea altădată, un club sportiv din București încearcă să reînnoade tradiția practicării sportului în facultate.
Știința București a pornit la drum în anul 2010 și numără în prezent șase secții, trei de sporturi de echipă (baschet, handbal și volei) și trei individuale (șah, bridge și motociclism). În lipsa unor campionate studențești bine puse la punct, echipele de baschet, handbal și volei evoluează în eșaloanele secunde ale Campionatelor Naționale, având în prezent misiunea de a integra cât mai mulți studenți în pregătire.
“Beneficiem în prezent de sprijinul Universității Politehnica București, care ne pune la dispoziție baza materială și încercăm, încet, încet, să dezvoltăm un program sportiv pentru studenți care sperăm să fie recunoscut atât la nivel național, cât și internațional”, spune Victor Mihăilescu, președintele clubului bucureştean.
Atmosferă frumoasă la meciuri
Echipa feminină de handbal și cea masculină de baschet au început deja să adune rezultate pozitive, iar acest lucru se simte și prin prezența din ce în ce mai numeroasă a fanilor la meciuri. “Dorim să ieşim din anonimatul sălilor polivalente goale, fără spectatori, lipsite de spectacol, unde se desfășoară în prezent campionatele sportive naționale sau universitare. Vrem să creem prin intermediul sportului un prilej de mândrie pentru fiecare student, asumarea unei identităţi prin apartenenţa la o echipă a unei universităţi”, ne-a declarat și managerul Vasile Gîlcă.
Atmosfera la meciurile de baschet seamănă deja cu ceea ce se întâmplă în ligile profesioniste. Muzică înainte de meciuri și în time-out-uri, prezentarea echipelor, care sunt însoțite pe teren de juniori, sau organizarea unor concursuri pentru fani. „Visul nostru este să aducem toate cele trei sporturi de echipă în aceeași sală. Din păcate, în prezent nu dispunem, sub același acoperiș, de terenuri omologate pentru toate cele trei sporturi. Astfel, handbalul joacă în Sala Floreasca, baschetul la Leul, iar voleiul într-o sală de liceu”, adaugă Victor Mihăilescu.
Secția de motociclism, axată pe competițiile de enduro, a acumulat deja destulă experiență în ultimii doi ani, dar și câteva rezultate bune. “În 2013 vom participa la cea mai dură competiție de enduro din lume, Red Bull Romaniacs, dar și în Austria, la o altă cursă emblematică pentru acest sport, Erzberg Rodeo, precum și la toate etapele campionatului național”, mai spune președintele clubului.
Cu toate că deocamdată resursele financiare sunt limitate, ambițiile sunt mari. “Suntem în permanentă căutare de sponsori, încercăm să facem parteneriate pentru a asigura condiţii cât mai bune sportivilor și avem convingerea că vom reuși să ne atingem obiectivele”, a încheiat Victor Mihăilescu.
Articol de Adrian Popa