SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Wednesday, October 18, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Arte marţiale » EXCLUSIV Carmen Tocală a dezvăluit când îşi vor primi federaţiile de arte marţiale premierile

EXCLUSIV Carmen Tocală a dezvăluit când îşi vor primi federaţiile de arte marţiale premierile 

2767tocala.jpg

Refuzul MTS de a plăti federaţiilor de arte marţiale premierile pentru performanţele obţinute la diverse competiţii internaţionale a fost explicat exclusiv pentru “Sport Revolution” de secretarul de stat pe probleme de sport, Carmen Tocală, care a motivat de ce ministerul ezită să facă acest pas, deşi reprezentaţii tuturor federaţiilor de profil din România fac presiuni pentru a fi deblocate aceste premieri.

“Dacă federaţiile ne fac dovada că sunt recunoscute de un organism internaţional, vor primi premierile. Dacă, spre exemplu, la SKDUN scrie că sunt afiliaţi la un organism obscur, nu înseamnă că SKDUN e federaţie. Ei trebuie să facă dovada că sunt recunoscuţi de federaţia internaţională. Altfel, nu vor primi premierile. Vă spun sincer, eu îmi doresc să le dau banii, dar aceste premii vor veni în funcţie de documentele pe care mi le pun la dispoziţie federaţiile naţionale. Deocamdată nu am primit aceste documente care atestă că aceste federaţii sunt recunoscute de cele internaţionale. Banii există, nimeni nu vrea să păcălească pe nimeni, eu sper să-i dau cât mai repede. Ei se ceartă unii cu alţii şi nu îmi permit să semnez un document fără să-l verific din toate punctele de vedere”, a susţinut Tocală referitor la acest controversat subiect.

FOTO: Răzvan Păsărică.

Articole relevante

51 Responses to EXCLUSIV Carmen Tocală a dezvăluit când îşi vor primi federaţiile de arte marţiale premierile

 1. adi popescu

  Si cui a solicitat MTS-ul asta, ca e prima oara cand spune asa ceva? Pai daca are chipurile dubii de ce le-a mai semnat autorizatia de participare la acele campionate?! De ce tot ea a dat premieri pentru aceleasi competitii organizate sub egida SKDUN si anul trecut ?! Se dovedeste o alta aplicare a legii cu rea intentie de catre MTS in 2013. Sa spuna cand a solicitat oficial federatiilor implicate aceste documente? Cum sa abordezi o relatie oficiala cu MTS cand astfel de solicitari sunt facute doar la nivel de barfe?

   
 2. divide et impera

  Asta se intampla tot datorita federatiilor martiale care se cearta in public. Tot datorita lor care se vorbesc de rau unii de altii in loc sa arate unitate si forta.

   
  • Anonimul Curajos

   ai dreptate dar… care dintre ele, mai exact?

    
 3. andrei chivorchian

  Normal sa nu le dea banii, de unde ar mai avea pentru dopatii de la haltere, pentru sute si mii de controale anti-doping ce vor fi facute degeaba, pentru combinatii de n luate cate k cu investitiile in federatiile prietene prin companiile prietene…..

   
 4. arte martiale

  Aceasta Tocala nu a inteles ca premierile neolimpicilor sunt cu mult mai mici decat cele ale olimpicilot tocmai pentri ca se presupune ca federatiilor internationale sunt mai mici. Daca Tocala are pretentia ca ele sa fie la fel cu cele olimpice atunci ar trebui sa le dea finantare si premii egale cu ale sporturilor olimpice.

   
 5. jolly joker

  Femeia-barbat, Tocala, nu vrea nimic altceva decat sa le arate celor din artele martiale ca e mai zmardoaica decat ei, ca are un pix in mana si-i da pe toti in pixul ei. Si pana acum asa si este. Martialii stau la usa ei in pozitia capra, iar ea ii penetreaza cum vrea cu pixul ei. Pana cand l-o mai aveam in mana ?!

   
  • Anonimul Curajos

   si daca e… invers? 😉

    
 6. culege ce ai semanat

  Asta este furtuna culeasa acum de cei ce au semanat din greu pt asta. Stim cu totii expresiile continue de genul “federatii bidon”, “competitii bidon”, s.a.m.d. Minciunile astea si discreditarile continue impotriva unor grupari martiale facute tocmai niste autointitulati guru martiali care ar fi trebuit sa apere si nu sa distruga domeniul martial, au cauzat acest rau imens. Iar Tocala…. sa vina cu declaratii de genul “SKDUN – federatie obscura” ar trebui data in judecata de feferatiile internationale pt prejudicierea imaginii. Sa plateasca sute de mii de euro prejudicii de imagine , pentru ca nu e posibil sa declari asa ceva foar pt ca esti…Tocala.

   
 7. karateman

  Asa este, Marele Guru a spus multe minciuni aruncand cu mizerii in noi toti, dar acum e momentul sa inteleaga toti ca unitatea ne va da forta. Adversarul nu se afla in federatiile concurente ci la conducerea MTS. E adevarat ca din interiorul nostru s-a dat multa munitie ministerului pt ca acesta sa traga in noi, dar, repet, nu e prea tarziu sa intelegem ca avem in acest moment un razboi comun de purtat pt care unitatea de opinii de va da forta. Altfel, Tocala va da delete artelor martiale fara sa clipeasca. Apreciez si respect faptul ca au incetat atacurile publice, unii impotriva celorlalti, si sper ca acest jihad pornit impotriva noastra sa aiba ca efect unitatea noastra de actiune.

   
  • Anonimul Curajos

   Esti visator… razboiul nu numai ca nu a incetat dar s-a intetit, doar ca a trecut in discretie… pentru un timp.

   Daca era dupa Tocala, neinfluentata de nimeni, semna premierile pentru toata lumea, fara discutie.

   Important este sa se faca legal si nu la influentele unora sau altora. Influentele sunt bune si benefice in alte zone nu in cel legislativ sau al regulamentelor.

    
 8. Ipocrizie

  Femeia asta stie ce vorbeste?! Cum adica “federatiile nationale sa dovedeasca ca sunt afiliati la federatiile internationale”?!. Pai pana acum , cum au primit autorizatii de deplasare de la campionate fara ca sa fie afiliati?! A facut Tocala abuzuri si le-a aprobat participarile pe nashpa fara sa fie afiliati?! Daca da, sa raspunda penal pt abuz in serviciu. Daca le-a aprobat legal, inseamna ca erau afiliati acolo. IPOCRIZIE si MINCIUNA!. Adevarul e ca Tocala minte cum respira. Daca nu are motive sa nu dea banii , isi va inventa motivele. Ia ganditi-va. A spus asa. Daca vreti premii trebuie sa aveti un numar de 20 de tari in concurs. Unii au avut si 40-50 de tari. Cand a vazut asta, a spus e ok, dar sa fie din 3 continente. Unii au avut si 5 continente. Apoi a spus , e ok, dar sa fie minim 8 tari diferite pe fiecare categorie. Unii au avut si 15 pe categorie…….. . Asa ca, va continua sa caute motive, criterii……pana cand le va da la toti o mare …….uie.

   
 9. Anonimul Curajos

  … nu îmi permit să semnez un document fără să-l verific din toate punctele de vedere.
  Corect si foarte bine faceti dna Tocala pentru ca procedati astfel!

  Am o intrebare:

  CAND v-ati hotarat sa procedati astfel macar in ceea ce priveste Federatiile de Arte Martiale din Romania?

   
 10. cristi neacsu

  Cat tupeu! Ce a asteptat Emilia Tocala pana acum de nu a luat masuri cu Artele Martiale?! Gata au plinul facut si nu mai doresc troc cu ei?!Sa vedem cum reactioneaza la problemuta de la haltere cu dopajul de la europene!! Imaginea Romaniei iar a fost patata cu dopajul lor! Cine plateste pentru asta?! Dar pt celelalte derapaje, a platit cineva si din staff sau doar sportivii sunt vinovati?! Li se vor retrage premierile sau o sa le ceara o hartie de la medicul de familie cu mentiunea- era apt pt sport- si gata?! Cum sunt foarte inventivi cand vine vorba de a se fofila si sustine unul pe altul, ma astept ca insasi marea doamna -secretar de stat- sa iasa si sa le ia apararea celor in cauza iar de vina pana la urma sa fie cel care le-a facut testul!! Nu s-a spalat bine pe maini inainte de recoltarea probelor! Sa plateasca! Ba chiar la inchisoare! Cata obraznicie… Nicu Vlad este lasat sa faca aceste artificii de care ANAD-ul nu este strain! Doar ca plata o suportam tot noi!!..asa cum ne informa ieri Tocala in cveea ce priveste bugetele care se vor aloca testelor doping! O a;lta combinatie regizata de la centru! Mintea aia a lor luminata, incepe sa lucreze cu totata viteza atunci cand vine vorba sa mai bage niste banuti in buzunare! Dar nu era mai bine doamana Tocala sa analizati bine, bine, situatia in care se afla sportul, apoi sa faceti un comunicat de presa in care ne anuntati ca v-ati dat demisia impreuna cu conducerea federatiei de haltere?! Cuvantul ONOARE stiti ce inseamna?!! Cat tupeu…

   
 11. Anonimul Curajos

  Ei se ceartă unii cu alţii şi nu îmi permit să semnez un document fără să-l verific din toate punctele de vedere ”

  Ce legatura exista, desi n-ar trebui, intre certurile unuia cu altul si decizia legala si oficiala a unui demnitar roman? Sa intelegem ca dvs, dna Tocala, astepati sa vedeti care dintre partile beligerante va castiga si veti actiona in functie de acest rezultat?

  Daca cineva, persoana fizica sau juridica trebuie sa-si primeasca niste drepturi de la MTS, conform legii, DATI-LE BANII!!!! indiferent cine cu cine se cearta!

  Daca nu ati aplicat legea corect, pana acum, DATI-VA DEMISIA. Daca predecesorii dvs in functie au incalcat legea in materie de premieri, sesizati DNA-ul.

  De asemenea, daca vreo federatie nationala incearca sa-si atribuie ILEGAL chiar si prin intentie- aceasta fiind dovedita prin actele depuse la MTS prin care justifica cererea de premiere- atunci este simplu dna Tocala: exprimati public refuzul MTS avand la baza notele departamentelor juridic si economic care il motiveaza, si sesizati organele in drept abilitate sa curme din radacini aceasta racilă a unor vremuri demult apuse… nu-i asa? 😉 :)

  Si angajati-va din bani personali un consilier pentru comunicare sau duceti-va la cursuri platite din BANI PERSONALI, asa cum face ORICE CETATEAN ROMAN care aplica la un post: intai se pregateste pentru cerintele postului SI APOI aplica pentru el. Cu partidul in spate e usor.

  Apropo, in afara de michimaus in poze, la ce e bun Banicioiu? El pentru ce ia salariu si beneficiaza de privilegiile functiei? Concret, puturosul ala de ministru, ce face concret? L-a vazut cineva muncind, cu cearcane la ochi din cauza problemele sportului si tineretului?

   
 12. vrajeala multa

  “nu îmi permit să semnez un document fără să-l verific din toate punctele de vedere”…. o mare vrajeala tipica lui Tocala Carmen. Toate referatele respective au fost verificate si ras-verificate de toate departamentele care trebuie sa-si dea avizul din punct de vedere al normativelor si legislatiei sportive, verificate apoi juridico-legal, verificate economico-financiar,si ABSOLUT TOTI acesti specialisti, fiecare pe segmental lui, de pe traseu AU AVIZAT FAVORABIL. Semnatura ministrului este doar o formalitate in astfel de cazuri care nu ridica nicio suspiciune specialistilor din departamentele invocate. Ministrul insa nu este el ministru. Si-a delegate competentele lui Tocala Carmen iar ea face ce vrea cu foarte multa rautate. Nu lege, nu motivare, nu argumentare, ci doar RAUTATE.
  Ce legatura are faptul ca federatiile se cearta intre ele ?! Intre handbal si baschet o fi vreo mare iubire ?! Sau intre Lipa si Bellu e vreo mare iubire, cand Lipa arunca cu noroi in Bellu-Bitang peste tot acuzandu-i ca legea sportului a fost facuta special pentru cuplul de la gimnastica?! Si ce daca se cearta? Asta inseamna ca premiul de la canotaj depinde de cearta cu cei de la gimnastica?! VRAJEALA MULTA si atat. Pot astia de la arte martiale sa aduca orice documente, Tocala Carmen nu le va da premiile avand la baza motivul suprem: NU VREA EA.

   
 13. Lambada

  Asta danseaza lambada cu toti. Sunt curios daca la fel de deontoloaga a fost si cand a aprobat premierile la gimnastica unde din 34 de personae premiate doar 3 au fost sportivi. Sau cand le-a dat premii si pentru personalul salariat (presedinte, secretar general, contabil…) cand ordinul de ministru interzicea acest lucru. Cum sa aprobi la o federatie premieri pentru personalul salariat iar la altele sa le interzici acest lucru ?
  Cum sa aprobi premieri la haltere pentru 40 de personae din care doar vreo 10 sportivi?! Atunci a semnat cu zambetul pe buze, imediat. Unde au fost super-verificarile alea facute de ea personal? Si acum, dupa ce in doar o luna de zile imaginea Romaniei a fost batjocorita de sportivii dopati de la haltere, atletism, etc, chiar in mandatul acestei Tocala, de ce nu-si da demisia de onoare? pentru ca acest cuvant, onoare, nu exista pentru aceasta femeie. ca nu iti dai demisia tu, Tocala, asta e, toti stiu ca ai o coloana de planta cand e vorba de interesul tau (vezi lambada facuta cu PDL, Monica Iacob Ridzi, PSD, salt la PNL…), dar macar sa vedem masuri luate impotriva vinovatilor de la haltere, atletism, etc. Nu poti sa faci asa ceva impotriva lor, nu ??? Ca aia iti cam dau cu batul peste degete imediat daca zici ceva de ei. In schimb, i-ai gasit pe astia de la arte martiale mai cu bun simt si profiti de bunul lor simt. Nu e ok, Tocala, nu e ok .

   
  • Anonimul Curajos

   Sunt cazuri in care pentru performanta unui sportiv este necesara munca in echipa compusa din oameni cu diferite functii si meserii care impruna fac ca acel sportiv sa obtina un rezultat notabil.

   Uita-te la Formula 1, la hipism, la sah de exemplu… cati oameni muncesc pentru ca unul singur sa ridice steagul sau sa urce pe podium? multi

   Acuma, cui si cum si in ce fel si in ce cuantum se ofera premierile? asta e o alta disctuie. La fel, de ce sa existe discriminare intre jocurile olimpice si cele neolimpice? iarasi o alta discutie de fond, temeinica, probleme pe care vad ca Abramburica 2 doamna Tocană nu le abordeaza.

   In schimb, la barfulite si certuri si complimente care mai de care mai libuidinoase acolo stie sa fie atenta. Si ca s-o seminarizam pe gratis pe dna Tocană sau sa dam idei unora si altora pentru ca apoi s ale impauneze cu ele sis a le distorsioneze in favoarea intereselor lor de clan? Mai bine praful si pulberea. Pe bune…

    
 14. Anonimul Curajos

  1.
  “Dacă federaţiile ne fac dovada că sunt recunoscute de un organism internaţional, vor primi premierile.”

  Stimata dna Secretar de stat, demnitar al Romaniei, daca o Federatie Sportiva din Romania nu ar fi recunoscuta international atunci nici macar nu ar fi avut acces pe tatami daramite sa mai si castige ceva si pe cale de consecinta nu ar fi avut pentru ce sa pretinda fondul de premiere. Am dus pana la capat acest rationament logic si deductiv pentru dumneavoastra la modul personal.

  O Federatie Nationala care sa NU fie recunoscuta INTERNATIONAL este caz de scandal diplomatic intre cele doua tari, este o ingerinta in treburile interne a unei tari catre o alta.

  Cred ca ati vrut sa spuneti urmatoarele:

  daca Federatia nationala romana in sportul respectiv face dovada ca este MEMBRA a organizatiei internationale care a organizat competitia in cauza atunci ea va primi premierea.

  Trebuie studiat Statutul Organismului International care a organizat competitia, poate descoperim faptul ca acea competitie a fost deschisa si federatiilor nationale care NU sunt membre, desi un astfel de caz ar fi inedit dar nu imposibil si deloc ilegal.

  Doamna Tocala, daca Statul Roman prin Constitutia sa si prin Legile lui de functionare si prin reprezentantii sai numiti in functiile de conducere al Statului RECUNOASTE legalitatea unei organizatii numite Federatia nationala de ( sportul respectiv) si ii confera DREPTUL de a reprezenta Romania in competitiile internationale RECUNOSCUTE DE CATRE STATUL ROMAN CA FIIND LEGALE SI LEGITIME, daca aceasta participa la o competitie internationala de genul mai sus definita… PARTICIPA IN COMPETITIE, CU SPORTIVI, CU MEDALII ETC ATUNCI de care recnuoastere internationala mai este nevoie?

  Aveti vid legislativ? Aveti lege proasta? pai si cu ce e de vina Federatia?

   
  • Anonimul Curajos

   In anul 2011, la Bucuresti, capitala Romaniei, tara recunoscuta international in carul ONU precum si de catre un numar de tari care nu sunt membre ONU, a avut loc Campionatul Mondial de Ashihara Karate organizat de catre FRAM prin departamentul de profil.

   Doamna Tocala, FRAM de cine trebuia sa fie recunoscuta MONDIAL sau INTERNATIONAL pentru ca organizarea acestui eveniment sa fie legala? Problema premierii deja nu mai este cea principala ci e trimisa undeva in tertiar. Aici se pune problema de legalitate, de legitimitate pe care o ridicati in cazul altor federatii, cea financiara legata de premieri este la coada, dupa cum am zis.

   La campionatul amintit au participat o serie de tari, prin federatiile lor de profil avand loturi nationale? prin cluburi? pentru ca sa ne fie foarte clar, ORGANIZATOR a fost Federatia Romana de Arte Martiale si nu eu stiu care organizatie transnationala. Asa scrie pe afis, asa apare peste tot.

   Puteam eu, ca si entitate sportiva legal infiintata dar neafiliat la FRAM, Clubul XXX de Ashihara Karate, sa particip la acest campionat?

   Ceva -undeva pe acolo Ring the bell? 😉

   Al carui sport sunteti dvs Secretar de Stat? 😉

   https://www.youtube.com/watch?v=oi2E3KXgT0g

    
 15. Anonimul Curajos

  2.

  Dacă, spre exemplu, la SKDUN scrie că sunt afiliaţi la un organism obscur, nu înseamnă că SKDUN e federaţie.Ei trebuie să facă dovada că sunt recunoscuţi de federaţia internaţională

  a. O federatie sportiva este recunoscuta ca atare de catre Statul Roman prin decizie judecatoreasca.

  Tocala Carmen, da-ti DEMISIA pe motiv de incompetenta.

  b. Ce inseamna “organism obscur” si cum este el definit? – nu de alta dar nu ne jucam cu cuvintele dna Secretar de Stat Tocala.

  Tocala Carmen, da-ti DEMISIA pe motiv de incompetenta.

  c) “Ei trebuie să facă dovada că sunt recunoscuţi de federaţia internaţională ”

  V-am raspuns mai sus dar adaug: credeti ca unele federatii romanesti au participat la competitii internationale pe şest! la negru! :) :) :) :) :)

  Tocala Carmen, da-ti DEMISIA pe motiv de incompetenta si degradarea imaginii publice a postului detinut in MTS.

   
 16. Lambada

  Lucrurile sunt simple dar Tocala vrea sa le complice pentru a-si satisfice orgoliul personal, de, asa cum zicea cineva mai sus..femeie-barbat. Sa arate ea cat e de tare, si cum joaca pe toti cum vrea. Bineinteles ca federatiile nationale din MTS (ca despre ele vorbim) sunt membrii la federatiile international respective de ani de zile. nu de anul asta, nu de anul trecut, ci unele din ele chiar si de peste 15 ani. 15 ani in care au reprezentat Romania avand autorizatii de deplasare la competitiile respective date chiar de catre MTS, inclusive de Tocala in 2012 si 2013. Cat tupeu nesimtit sa ai sa pretinzi dupa ce tu personal ai semnat toate acele autorizatii ca unele federatii sunt “obscure”, si ca federatiile nationale trebuie sa dovedeasca ca sunt membrii ai forului international?!?!?!?! “TUPEU NESIMTIT ala TOCALA”. Asa cum a facut slalom printer partied, asa face slalom si printre legi, ordine si normative, batandu-si joc cu nonsalanta de noi toti. Am zis cu totii ca mai rau decat cu Ridzi (care era de o incompetenta dar si de un tupeu incredibil)nu se poate, dar uite ca viata bate filmul, si avem dovada vie ca exista una mai incompetent si tupeisat decat Ridzi: TOCALA!

   
 17. Ipocrizie

  Femeia asta stie ce vorbeste! Cum adica “federatiile nationale sa dovedeasca ca sunt affiliate la federatiile internationale”?! Adica, pana acum, doamna Tocala a facut abuzuri si le-a data autorizatii de deplasare si participare la campionatele europene sau mondiale, fara ca federatiile nationale sa fie affiliate la federatiile international respective?! Adica, le-a dat autorizatii pe blat, pe nashpeta ?! Pai asta e abuz in serviciu doamna Tocala, si e penal rau de tot. Daca insa le-a aprobat deplasarile in mod legal, atunci doamna Tocala este ok legal, dar asta inseamna si ca federatiile erau affiliate legal la federatiile international la care au participat. Asa ca hotarati-va doamna Tocala ati facut abuzuri semnand pe nashpeta sau ati semnat legal, iar in cazul asta vorbele d-voastra denota doar ipocrizie si minciuna. Adevarul este doamna Tocala ca mintiti cum respirati, adica natural. De fapt spuneti-le clar oamenilor astia ca nu vreti sa le dati premiile, restul, argumente, justificari, nu isi au rostul si va pun intr-o postura din ce in ce mai penibila, inventand motive sa nu dati premiile. sau poate doar acolo unde sunt sportivii dopati acestia isi merita premiile, pentru ca acolo nu am vazut deloc sa dat dovada de atata indarjire patriotica. De ce spun ca nu aveti cuvant si ca o sa gasiti motive peste motive sa nu le dati banii?! Pentru ca la inceput ati spus ca daca vor premii trebuie sa fie un campionat serios cu minim 20 de tari. Unii au avut si 45-50 de tari. Vazand asta, ati spus ok, dar sa fie din minim 3 continente. unii au avut tari si de pe 5 continente. Ce sa vezi, ati continuat si ati spus, da , e ok, dar sportivul daca vrea premiu trebuie sa aibe minim 8 tari pe categorie. Si ce sa vezi, unii au avut si 14-15 tari pe categorie. Acum incepeti sa inventati alte si alte motive, pana cand o sa ne dovediti ca aveti dreptate. Vorba cuiva de pe aici, o sa imputati faptul ca federatia internationala nu e membra la Crucea Rosie, sau nu face parte din Ordinul Cavalerilor de Malta (v-am dat niste idei nu ?!). Adevarul este ca nu aveti nici cuvant si nici onoare , doamna Tocala. Restul e can-can.

   
 18. Anonimul Curajos

  Doamnei Tocală & Company
  ————————

  Prezumtia de nevinovatie inseamna ca cel care acuza trebuie sa faca dovada producerii faptelor incriminate de lege de catre acuzat si NU ACUZATUL!!

  In timpul comunismului, era INVERS!!!!!

  De la lovitura de stat din 1989 si dupa introducerea in Romania a sistemului social numit DEMOCRATIE, prezumtia de nevinovatie functioneaza LEGIFERATA!!!

  Doamna Tocala, daca aveti dubii legate de caracterul legal al activitatii unor Federatii sportive din Romania, aveti la dispozitie mijloacele legale si SUNTETI OBLIGATA SA PROCEDATI ASTFEL.

  Faptul ca v-ati expus public aceste indoieli, dubii sau rezerve fata de activitatea unor federatii sportive romanesti este de ajuns ca sa VA CONSIDERATI OBLIGATA sa sesizati organele in drept altfel, daca NU procedati astfel, DNA-ul are toate motivele sa se autosesizeze. In cazul lipsei unui demers legal din partea dvs are si o agravanta: sunteti DEMNITAR AL STATULUI ROMAN.

  Federatiile petente ar trebui sa ceara un raspuns in scris de la minister privind refuzul acordarii premierelor. Deja a trecut un timp nepermis de lung, o trimitere in judecata a responsabililor din MTS ar fi justificata, la ICCJ.

  Daca nici asta nu se va intampla, atunci inseamna ca si Federatiile respective si unii oficiali MTS sunt patati si DNA-ul ar trebui sa se autosesizeze si la puscarie cu vinovatii iar cei iresponsabili din functie sa fie demisi si sa suporte consecintele Legii privind raspunderea ministeriala.

  Doamna Tocala, in loc sa faceti curatenie in ograda, v-ati lasat antrenata in semanare de vant. Veti culege furtuna! Nu pentru ca v-as dori asta dar este o lege pe pamant, netrecuta in niciun cod penal sau civil din lume dar functioneaza imbatabil si constant de mii de ani. Nu exista Monitor Oficial pentru astfel de legi din care va mai dau niste exemple:

  Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!
  Nu judeca! iar daca o faci atunci fa-o ca si cum te-ai judeca pe tine sau pe fratele tau de sange!
  Cine sapa groapa altuia cade el insusi in ea!
  Nu te da cine nu esti pentru ca sfarsesti prin a nu te mai recunoaste tu pe tine iar caderea iti va fi aproape si crunta!
  Dupa fapta si rasplata.
  Totul se plateste in aceasta lume!

  Cred ca este suficient.

   
 19. kyokushin

  MTS-ul in clipa asta are cea mai neagra conducere de dupa revolutie. Cui i-a dat Emilia-Carmen Tocala premiile fara sa clipeasca, lui Bulearca, Acela care a injurat-o in minister de tot neamul si sfintii ca la usa cortului, si-a bagat si si-a scos Bulearca, verbal, tot ce a vrut el. dupa care, o astepta pe la usa ministerului sa o marteleze putin. Si ce sa vezi, lui i-a dat premierea imediat. Deci, este clar ca metoda “Bulearca” pare sa fie singura care-i place acestei doamne. A nu se intelege ca sportivii si antrenorii de la kyokushin in frunte cu bulearca nu meritau premiile, bineinteles ca le meritau, si inca cum. Ma bucur pentru ei ca si le-au primit si nu avut parte de umilintele la care suntem noi supusi acum. Am vrut doar sa arat care a fost metoda care a functionat la Tocala.

   
  • Anonimul Curajos

   Mirosul feromonilor eliberati in atmosfera au innebunit-o efectiv pe Carmenuta… simturile i-au luat-o razna, ameteli pasagere insotite de un izbuc de amintiri ravasitoare au indemnat-o sa puna mana pe pix, pe stilou pe orice i-a cazut in mana si a semnat premierile pt Bulearca.

   Ohh, tu Bulearca, tu Cidul nostru, invata-ne cum sa transpiram ca tine, cum sa emanam ca tine in prezenta carmenutei pen’ ca sa ne luam si noi banutii NOSTRII !!!

   Gura targului spune ca o casa de parfumuri din India va lansa pe piata in primavara anului viitor o noua apa de toaleta/parfum, unisex cu numele de Boulear Ka1.

   Testarile acestui parfum/eau de cologne revolutionar in industria de gen au fost realizate pe o populatie selectata de femele gorile, babuni, macaci si arlechin. Rezultatele au fost neasteptat de mari si de bune, inca se mai lucreaza la analiza lor. Doar atat s-a dat publicitatii: dupa testare, o femela macac a inceut sa scrie un poem de multumire catre ingrijitorul ei.

   Mai mult decat atata…. ce vreti? :)

    
 20. sandu boxeru

  Am intrebat si eu la federatie daca MTS a soliciatt vreun document de genul invocate de Tocala si mi-au spus ca nu au primit o asa solicitare. Deci, MINTE ca a solicitat documente iar acestea nu I-au fost puse inca la dispozitie.

   
  • Anonimul Curajos

   Pt Tocala, “solicitat” inseamna discutia verbala cu seful federatiei. Si poate nu ai inteles, ANUMITOR federatii li se cere asa ceva, nu tuturor. 😉

   Dar, ca tot veni vorba, chestia asta e valabila numai pentru arte martiale sau si pentru gimnastica, baschet, haltere etc?

   :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

   Tocalaaaa, lasa-neeeee… lasa-neeee!

    
 21. tudor chirila

  Hai ma ca am luat-o razna de tot cu totii. Doamna Ministru sunteti de un sinistru total. Ati dat autorizatie pentru organizarea Campionatului Mondial de Karate WKC sub egida WUKF in Romania, ati dat buget pentru aceasta organizare, iar acum veniti si ne spuneti ca nu sunteti sigura daca federatiile, deci implicit si Karate WKC, sunt afiliate la federatiile internationale?! Sa intelegem ca ati autorizat ilegal organizarea unui campionat mondial in Romania?! Sa intelegem ca ati aprobat cheltuirea banului public pentru aceasta organizare in mod ilegal?! Sau europeanul de kickboxing din toamna trecuta, a fost autorizat tot ilegal cu autorizarea dumneavoastra? Pentru ca doamna Tocala, premierea este o consecinta datorata rezultatelor obtinute la o competitie unde s-a participat sau care s-a organizat cu acordul si autorizarea semnata de dumneavoastra personal. Intrebarea mea este, ati semnat participarile la competitii si organizarile de competitii in Romania de catre federatiile nationale in mod legal, sau sunteti acuzabila penala?

   
 22. tudor chirila

  Iar ministrul Banicioiu tin minte ca aparea chiar si la o conferinta de presa in care il felicita pe seful federatiei de karate wkc. Atunci era bun pt ca erati voi in poze , iar acm cand trebuie sa dati premiile a devenit dintr-odata rau?! Poate vreti sa spuneti ca sunt federatii mai mici iar altele sunt mai mari, dar tocmai de aceea si premiile sunt acordate procentual mai mici sau mai mari, sau foarte mari la olimpici.

   
 23. Anonimul Curajos

  Tocala a ajuns un fel de Abramburica 2 ce si-a prins cozile in coarnele Greilor. A gasit exact ce a cautat, pentru a cautat-o. Dupa ce vor termina cu ea o vor juca in picioare in mijlocul arenei si o vor arunca in boxele DNA-ului ca pe o haina veche.

  Puterea este un premiu plin de sange: la inceput al altora iar la final al tau.

   
 24. corect

  @anonimule@, :)):)):)) “o femela macac a scris un poem” , :)):)):)). Frate rad de 10 minute , potoleste-te ca ma provoci rau si nu am timp. Diseara stai sa vezi poeme:):)):))

   
  • Anonimul Curajos

   Gata fratioare, dorinta ta e ordin pt mine, solidaritate de site scrie pe mine. Astept apusul soarelui si apoi from dusk till dawn.

   Dar nu pot sa nu ma intreb, asa… daca ne gandim la FR Kempo, oare Amatto Zaharia n-ar trebui sa vina cu un fel de carnet de membru al unei Federatii Internationale ne-Obscure, carnet cu vize saptamanale de membru, ca nu cumva dna Tocală sa nu se ia si de acest aspect? Poate ca o copie dupa un asemenea calendar i-am putea spune i-ar fi de folos si dnei Secretar de Stat. Sau dansa nu mai are nevoie de calendar?

    
 25. dacul

  Lucrurile sunt simple Domnilor. Cand o persoana investita de statul roman doreste sa aplice regulile personale acest lucru se numeste “abuz in serviciu” si din cate stim Codul penal (cu care s-ar parea tare familiarizata Doamna!) sanctioneaza cu pedeapsa cu inchisoare. Ramane ca cei in cauza sa se adreseze instantelor de judecata.
  E simplu!

   
 26. Anonimul Curajos

  Tema nr 1 pentru doamna Tocala:
  ——————————–

  Sa zicem ca Japonia organzieaza un Campionat international de sporturi martiale japoneze la care sunt invitate direct Federatiile Nationale de sporturi martiale japoneze.

  a) Romania are voie sa participe prin federatiile sale natinale de profil?
  Raspuns: 1. da 2. nu 3. sa intreb un prieten 😉

  La acest Campionat International, Romania obtine o medalie de aur la Kempo si una la Ashihara Karate.

  b) MTS prin dna Tocală va cere FRAM -ului la fel ca si Kempo-ului adeverinta de membru al unei organizatii federale internationale de resort, una ne-obscura, poate clar obscura sau clara?
  Raspuns: 1. da 2. nu 3. sa intreb un prieten 😉 – acelasi prieten ca si la punctul a?

   
 27. Anonimul Curajos

  Tema nr 2 pentru doamna Tocală
  ——————————–

  Correa de sud, Coreea de nord, China, India si Japonia organizeaza prima editie a Campionatelor Pacifice de arte martiale japoneze. Anual, traditia lor impune invitarea unei tari din afara spatiului Oceanului Pacific prin federatiile nationale de gen. Este invitata Romania.

  Am avea 6 echipe de pe 2 continente. Dar ce companie, ce campionat d einalta valoare ar fi. Romania ar obtine o medalie de aur avand doar cate 2 sportivi particpanti la fiecare disciplina din campionat.

  Sportivul in cazua ar fi premiat de catre MTS?

  Raspunsul este NU! conform logicii “mai noi” a dnei Tocala: minim 3 continente, x+2 sportivi pe proba etc

  Nu stiu daca barbatii sunt de pe Marte dar ce e sigur e ca dvs sunteti sigur de pe Venus! Duceti-va acasa…

   
 28. Costi

  Am intrebat si eu la FR Kempo. Domnul Amatto are o problema personala e plecat din Bucuresti si revine luni. Oricum FR Kempo are toate documentele corect depuse de la inceput. Este membru asociat IKF din 1999 si full-member din 2002. FR Kempo e si membru FILA si mai are si 4 sportivi calificati la Sportaccord Combat Games. Cat mai trebuie sa mai muncim noi ca sportivi ca sa dovedim MTS-ului ca facem o treaba serioasa?!

   
 29. costi

  Cat despre reactia domnului Amatto, stiti bine ca ea nu va intarzia sa apara si asa cum ne-a obisnuit nu va avea carater de salcie in bataia vantului. In ultiam vreme am vazut ca si donmnul Marinescu are reactii dure la adresa celor care ataca intr-un fel sau altul artele martiale, ceea ce e un semn bun. Cei doi ar face o super-echipa in acest razboi. Si peste toti si toate, am vazut ca si domnul Viorel Gasca de la sambo a reactionat prompt la obraznicia MTS de a nu trimite un official la deschiderea salii de Sambo de la Ploiesti. asa ca oameni puternici ar fi in zona noastra, totul este ca ei sa formeze o echipa si sa actioneze pe un front comun. Mi-as dori sa vad mai multa actiune si de la cei de la karate care pana acum s-au uzat in luptele dintre ei, dar care odata pusi in aceeasi barca s-ar putea sa sustina si ei pe cei mentionati mai sus. Trebuie sa se inteleaga ca daca vor sta cu mainile in san pentru ca ei nu se afla in situatia asta acum, vor suferi si ei maine cand li se va intampla la fel. Pentru ca este foarte clar ca Tocala a dat semnalul atacului impotriva noastra si va fi un razboi care pe care.

   
  • Anonimul Curajos

   Costi, luni cand se intoarce Amatto, intreba-l cine cu cine se bate, cine pe cine ataca, d eunde a pornit totul si cred ca vei avea o mica surpriza.

   In artele martiale de acuma, si din trecut dar in special acuma, luptele sunt intestine nicidecum de aparare impotriva unui dusman comun iar MTS-ul este roninul mercenar, electronul liber gata de o noua legatura covalenta.

   Ar fi fost sa fie cum spui tu dar nu este asa. Din pacate. Si nici nu va mai fi macar 20 de ani incolo, decat printr-o minune dar… greu si aceea sa se produca.

    
 30. DEMISIA

  Tocala, DEMISIA!!!!!!!!!!!!!
  Cum mai doamna sa nu sti daca federatiile nationale sunt afiliate la cele internationale?! Esti in epoca de piatra? Asta mica a mea de 6 ani ti-ar fi spus sa cauti pe internet, pe site-ul fed.internationale. E greu , nu ?! Pentru ce sunt angajatii aia din minister, nu ca sa te informeze? Daca nu te-au informat la secunda, concediaza-i. Daca te-au informat si totisi mai apari cu baliverne din astea, da-ti demisia ca esti expirata.
  DEMISIA!!!!!!

   
 31. DEMISIA

  Si tu, Baroiu Lucian de la Karate, ti-ai bagat cspul in nidip precum strutul? Sau crezu ca nu vei pati la fel (WSKF, .. ).???

   
 32. juristul de serviciu

  Doamnei Tocala i-a cazut palaria functiei prea pe ochi si nu mai vede nimic cu exceptia propriei arogante. Este clara atat exercitarea functiei cu rea intentie cat si abuzul in serviciu, ambele pedepsite penal asa cum e si normal. In fata instantei as avea doar doua intrebari, prezentate astfel:

  Anul trecut, in 2012, exact aceleasi federatii nationale au participat la exact aceleasi campionate europene sau mondiale, organizate exact de aceleasi federatii internationale. Participarile s-au facut cu autorizarea doamnei Tocala, care a si aprobat imediat premierile pentru rezultatele obtinute. Considera doamna ministru ca acele campionate autorizate de ea precum si acele premieri acordate tot de ea, au fost ilegale??? Daca da, atunci doamna ministru este penala si ea. In acest caz va raspunde penal dar si material prin plata din buzunarul propriu a tuturor sumelor de bani acordate de ea personal, in mod abuziv si ilegal. Daca insa acele campionate si premieri autorizate si premiate de doamna ministru in 2012 au fost legale, cum explica domnia sa de ce nu mai sunt legale in 2013?
  asa cum am mai spus, este o situatie clara de exercitare a functiei cu rea intentie si prin abuz in serviciu.

   
 33. juristul de serviciu

  Nicio instant penala nu-i va da dreptate si nu va lua in considerare o argumentatie atat de incoerenta si halucinanta, pentru ca niciun copil nu ar putea fi pacalit in halul asta. Cum sa explici cuiva si sa te mai si creada ca exact acelasi lucru care a fost perfect in 2012 sub semnatura ta este foarte suspicios in 2013?!?!? Inseamna ca din acuzator poti devein foarte usor acuzat pentru ca poti fi suspicionat chiar tu ca ministru ca atunci cand in 2012 ti-ai primit “partea” ai aprobat si semnat tot, iar acum in 2013, pentru ca ai ridicat “cota” si ai fost refuzata , cauti motive sa nu mai semnezi, santajand in felul acesta pentru a forta federatiile sa-ti dea o “parte” mai mare. Atentie mare doamna ministru, sunteti pe un teren foarte periculos.

   
 34. RUSINE TOCALA!

  “Banii există, nimeni nu vrea să păcălească pe nimeni, eu sper să-i dau cât mai repede”
  BA DA, TOCALA, VREI SA-I PACALESTI PE TOTI ASA CUM FACI DE-O VIATA PESTE TOT PE UNDE AI UMBLAT. NU MAI MINTI, NU MAI VREI SA LE DAI NIMIC SI CAUTI MOTIVE DE TOATA JENA.

  “Ei se ceartă unii cu alţii şi nu îmi permit să semnez un document fără să-l verific din toate punctele de vedere”
  CUM ADICA, “EI SE CEARTA UNII CU ALTII SI NU IMI PERMIT SA SEMNEZ UN DOCUMENT”….?! UNDE ESTE COERENTA ?! CE LEGATURA ESTE INTRE CEARTA LOR SI SEMNAREA DOCUMENTULUI?! CE LEGATURA ESTE INTRE CEARTA LOR SI PERFORMANTELE SPORTIVILOR?! NICIUNA!

  IMI ESTE MILA DE TINE TOCALA. NOI CEI CARE TE CUNOASTEM DE MULTI ANI STIM CA ERAI JOS DE TOT CA OM, DAR ACUM AI DECAZUT SI MAI MULT. ADU-TI AMINTE DE PRIETENII CARE TE-AU SUSTINUT SI AJUTAT ANI DE ZILE SI PE CARE I-AI DAT LA O PARTE CA PE NIMIC CAND NU TI-AU MAI FOST DE FOLOS SI CAND AI AJUNS MINISTRU. RUSINE SA-TI FIE! ROATA SE INVARTE SI NU O POTI OPRI ORICAT AI VREA. NOI AVEM TIMP SA ASTEPTAM.

   
 35. Anonimul Curajos

  Cred ca si Banicioiu, fotoministrul, trebuie sa plece dar stiti ce o sa se intample?

  “Din pacate, doamna Tocala nu a resusit sa se impuna in “jungla” sportiva si de aceea i-am propus sa cedeze locul lui XXXX ” asa o sa sa spuna Banicioiu.

  Dar el, ca a numit-o acolo, de ce nu pleaca?

   
 36. costi

  “Anonimule” o sa intreb, dar iti dai seama ca luptele intestine sunt de foarte multi ani incat cred nici ei nu mai stiu cine a inceput. Personal cred ca luptele au inceput din acelasi motiv pt care incep peste tot in lume: Banii.

   
  • Anonimul Curajos

   qed :) 😉

    
 37. karate_spirit

  Cine a declansat razboi media contra “sacilor de medalii”, cine moare de grija “capusarii banilor ministerului ” ??
  Baroiu lucian sustinut de amicii Sportrevolution. Banii sunt miza. Pt informare, MTS nu va acorda nicio premiere pt.artele martiale, profitand de scandaluri le va dirija catre sporturile olimpice.
  Nu va era bine pana acum ? v-a apucat scandalul, unificare si alte gogorite.

   
 38. RUSINE TOCALA!

  Inspirandu-ma de pe facebook azi, am gasit o descriere a marelui Honore de Balzac, a acestui tip de nevertebrata “Carmen Tocala”:
  “PARVENITUL ESTE ACELA CARE SE TARASTE DE-A BUSILEA IN FATA CELOR CE-I POT FI DE FOLOS, DAR CARE DEVIN FOARTE OBRAZNICI CU CEI DE CARE NU MAI AU NEVOIE”.

   
 39. Shodan

  Minciuni gogonate ! Tocala nu a cerut astfel de hartii. Ziarul si “colaboratorii” ataca gratuit si pe ea si pe ministrul Banicioiu. Astea sunt doar petardele lui Baroiu, Marinescu, Crisan si altii la fel ca ei. Aceia din …Protocolul lui Baroiu Lucian. La fel si unificarea, nu e ceruta de minister, sunt inventiile lui Baroiu+Marinescu ca sa adune federatiile sa suga cati mai multi bani doar ei. Si cei de la acest ziar sunt amici conjuncturali la care cotizeaza cei de mai sus pt.intoxicare.

   
  • Andrei Militaru

   Stimate Shodan,
   Doamna Secretar de Stat a solicitat documentele specificate in articol, avem inregistrarea interviului in care dumneaei spune clar ca fara aceste documente nu acorda premiile federatiilor de arte martiale din Romania. Nu stim cine sunteti dumneavoastra, dar noi, cei de la Sport Revolution, nu ne permitem sa ne informam gresit audienta, inventand subiecte doar de dragul de a denigra pe cineva.

    
 40. Anonimul Curajos

  ce haios… :) :) :)
  shodan, m-ai facut sa zambesc intr-un fel anume

   

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.